Om Nya Arbetartidningen

Nya Arbetartidningen är en demokratisk, socialistisk och sekulär nättidning. Förutom tidningen ger vi även ut poddradio, blogg och, i viss mån, webb-tv.

Vi analyserar, kommenterar och förklarar politiska händelser i Sverige och runt om i världen. Den tidsepok vi lever i innebär både stora förändringar och till synes motsägelsefulla händelser. Varken etablerade partier eller etablerad media klarar av att förklara vad som sker och sätta in händelser i ett större sammanhang.

Vi strävar inte bara efter att analysera och förklara – vi försäker även att organisera människor kring våra idéer. Detta sker genom ett parti som heter Arbetarpartiet – som idag finns representerat i Umeå kommunfullmäktige. Klicka här för att läsa mer om Arbetarpartiet.

Nya Arbetartidningen drivs genom en ideell förening som heter ”Tidskriftsföreningen Nya Arbetartidningen” (org.nr 802464-4687). Det är denna förening som innehar tidningens utgivningsbevis. Ansvarig utgivare för tidningen är Jan Hägglund. Tidningens ISSN-nummer är 2000-866X. NyA är även frivilligt ansluten till det medieetiska systemet (klicka här för att läsa om detta och vad det innebär).