Chockerande bevismaterial i form av videoklipp har presenterats under rättegången mot Trump. Du kan ta del av dessa här.

Polio, smittkoppor och mässling är virussjukdomar som corona.
Anti-vaccin
rörelsen underminerar kampen mot corona – och öppnar för de gamla farsoterna.
Vaccinera dig då du erbjuds chansen!

____________________________

Riksrätten pågår just nu mot Donald Trump. Den video som du nu ska få se är det första bevismaterial som visats för de 100 senatorerna som ska fälla utslaget i rättegången mot Donald Trump. Det som Senaten ska ta ställning till är om Donald Trump är skyldig till att ha uppviglat folkmassan till att storma kongressbyggnaden – eller inte. Innan du tittar på bevismaterialet är det några saker som du bör känna till:

* Bevismaterialet är kronologiskt. Ibland visas Donald Trump – personligen eller genom de tweets som han sände under och efter stormningen av Kapitolium. Ibland visas själva stormningen då demonstranterna rör sig mot Kapitolium samt tränger in. Ibland visas evakueringen av kongressens ledamöter. Eftersom bevismaterialet är kronologiskt betyder det att vi får se vad folkmassan gör samtidigt som Donald Trump talar eller samtidigt som kongressledamöterna evakueras då deras liv är i fara.

* Under den pågående stormningen av kongressbyggnaden Kapitolium angriper Donald Trump den dåvarande vicepresidenten Mike Pence. Hans tweet får omedelbar effekt. Folkmassan som stormar Kapitolium börjar omedelbar skriva att Mike Pence är en förrädare. Det som inte kommer fram i detta bevismaterial, men som finns i annat material på Youtube, är att folkmassan började skrika ”hang Mike Pence, hang Mike Pence, hang Mike Pence”. Utan tvivel innebar Donald Trumps tweet till folkmassan ett direkt hot mot Mike Pence liv. Det var därför han så hastigt evakuerades. Det som måste tilläggas är att Mike Pence tillhör en av de få som hade förblivit lojal mot Donald Trump under dennes fyra år som president.

* I bevismaterialet får du se en person bli skjuten av en polis. Personen dog senare. Denna sekvens är obehaglig. Jag varnar därför för detta inslag i bevismaterialet. Sekvensen pågår under 15 sekunder mellan 9:10 och 9:25. Skälet till att polisen sköt var att delar av folkmassan hade slagit sönder glaset i dörren som ledde in till en korridor som i sin tur kunde ha tagit folkmassan till de evakuerade kongressledamöterna. Kvinnan var på väg att klättra igenom det krossade fönstret för att leda folkmassan in i korridoren. Polisen sköt för att skydda livet på ledamöterna av representanthuset och senaten. Detta är ett av de mest tragiska inslagen i stormningen av Kapitolium.

* Kronologin avslöjar också att när Donald Trump slutligen ber folkmassan att ”go home in peace” har stormningen och det våld som denna medförde redan ägt rum.

Det du kommer att få se är extremt allvarligt. För att inte allvaret ska gå förlorat rekommenderar jag starkt dels att du systematiskt hoppar över reklamen, dels att du stannar av videoklippet och noga läser de texter som binder ihop bevismaterialet.

Ansvarig utgivare

Din e-postadress kommer inte publiceras.