Arbetarpartiet höll sin sjätte kongress

Arbetarpartiets sjätte kongress
Arbetarpartiet höll kongress i Umeå den 4-6 november. Foto: Marie Salomonsson

Helgen den 4-6 november höll Arbetarpartiet sin sjätte kongress sedan bildandet 2010. Kongressen hölls i Umeå. På grund av coronapandemin var detta partiets första kongress sedan 2019.

Det grundläggande temat var att den nuvarande perioden präglas både av hot och möjligheter. Under kongressen betonades att den nya regeringen är svag, både på grund av inre splittringar och det yttre trycket från den kommande lågkonjunkturen. Arbetarpartiets uppgift är att ta fasta på möjligheterna och peka på en väg framåt när det gäller försvaret av jobb och välfärd. Både ensamt och i samarbete med andra.

På kongressen deltog medlemmar och sympatisörer från Umeå, Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö. Under kongressen deltog även inbjudna talare. En av dessa var Ulf Boström från Göteborg, som talade om behovet av en förbättrad integration. En annan gäst var Roger Silverman från London, som talade om de djupa kriserna för Storbritannien och dess högerregering.

Kongressen valde även en ny Partistyrelse för de kommande två åren bestående av Jan Hägglund, Agneta Björk, Davis Kaza, Patrik Brännberg, Tomas Westerström, Katarina Norlund, Lars-Erik Utberg, Johan Roslin samt Stefan Lindberg.

Redaktör

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.