Moderat kupp, vänskapskorruption och George W. Bush

Slagserien i nummer 177

Ett par boxningshandskar
Dela med dig

George W Bush säger sanningen

USA:s tidigare president George W Bush (den yngre) höll tal i Dallas, Texas, i slutet av maj. När han talade om kriget i Ukraina fördömde Bush ”en mans beslut att inleda en brutal och orättfärdig invasion av Irak”. Han rättade sig snabbt och sa att han menade Ukraina och skrattade bort det hela med att säga att han är 75 år gammal.

Även gamle George råkar ibland säga sanningen…

Akademisk vänskapskorruption, steg ett

Det har framkommit att rektorn för Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Sigbritt Karlsson, tillsammans med dekanus Anders Forsgren har missbrukat sin position för att hjälpa en nära vän. Rektor Karlsson befordrade sin vän till professor utan att ha följt reglerna vid sådana utnämningar. Professorsutnämningen ledde till protester från ledarna inom alla KTH:s fem olika avdelningar.

Dekanus slutade sin tjänst i mitten av maj. Kanske dags för rektorn att göra detsamma…

Akademisk vänskapskorruption, steg två

Knappt en månad efter ovan nämnda professorsutnämning såg rektor Sigbritt Karlsson vid KTH även till att hennes vän hamnade bland toppkandidaterna till jobbet som rektor för högskolan i Skövde.

Högskolan i Skövde är – av en händelse – den högskola som Karlsson var rektor för innan hon fick jobbet på KTH….

Moderat kupp i Halland

Tre moderata toppnamn i Halmstad har strukits från partiets valsedel till kommunfullmäktige. Personerna stod på plats ett, tre och fyra på listan. Skälet är att de ”kuppat” till sig sina positioner. Detta genom att hålla parallella nomineringsmöten, kommittéer och partiorgan som haft hemliga möten under hela hösten för att främja sina kandidater i kampen om positionerna. Förutom petningen från valsedeln inleddes en utredning om uteslutning.

De tre borde ha tagit lärdom från Moderaterna i Västerbotten. De nuvarande toppnamnen skaffade sig, även de, sina positioner genom en intern kupp.

Men de kom undan med det…


Dela med dig
×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.