Skenhelig riksdagsman, strandskydd och interndemokrati (S)

Slagserien i nummer 176

Ett par boxningshandskar
Dela med dig

Socialdemokraternas svar på interndemokrati

För att ge ett sken av interndemokrati när det gällde att riva upp kongressbeslutet om att säga nej till Nato tog den socialdemokratiska partiledningen initiativ till en intern ”dialog”. ”Dialogen” skulle bland annat ske i form av tre digitala möten. På det första mötet deltog hela 1 800 medlemmar. En panel bestående av personer ur partiledningen berättade om vilka fördelar de såg om Sverige skulle gå med i Nato. Ingen Nato-motståndare kom till tals. Inga frågor besvarades. Efter en timme var mötet slut.

Det låter som en helt vanlig valdebatt. I Nordkorea…

Skenhelig tidigare riksdagsman går i fängelse

Den tidigare moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi har fällts för förskingring och bokföringsbrott av Göteborgs tingsrätt. Om domslutet står sig döms Waberi till fyra och ett halvt års fängelse. Waberi har tidigare varit ordförande för Muslimska brödraskapets europeiska samarbetsorganisation ”Federation of Islamic Organizations in Europe”. Domen rör hans tid som rektor för Römosseskolan, en religiös friskolan från vilken Waberi ska ha förskingrat 12 miljoner kronor. Pengarna har bland annat skickats till ett islamistiskt parti i Waberis hemland Somalia.

Men Waberi har även rest till Thailand och gått på sexklubbar för skolans pengar. Den helige Waberi var visst bara skenhelig…

Reformen av strandskyddet strandade och dog

Hela hösten hade Miljöpartiet, Centerpartiet och Socialdemokraterna intensiva överläggningar för att rädda S+MP-regeringen. En av de frågor som MP hade extra svårt att svälja var en förändring av strandskyddet som Annie Lööf ville tvinga igenom. Men MP fick till sist krypa till korset och Magdalena Andersson kunde väljas till statsminister. Sedan röstades M+KD+SD-budgeten igenom och MP lämnade regeringen. Stranduppgörelsen borde därmed ha varit död.

Men inte. Den 7 april i år kom frågan upp till omröstning i riksdagen. Förslaget röstades ned. De som röstade för förslaget var S och C. Men även … MP! Detta trots att partiet alltså hela tiden varit emot förslaget och nu dessutom inte ens ingår i regeringen.

Vissa jobbar hårt på att åka ur riksdagen…


Dela med dig
×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.