Konstnärer, Åkesson på Twitter och flygande baroner

Slagserien i nummer 168

Ett par boxningshandskar
Dela med dig

Konstnär tog pengar och kallade det för konstverk

Konstnären Jens Haaning fick 534 000 danska kronor av ett museum för modern konst i Aalborg. Museet ville att han skulle återskapa ett av sina gamla konstverk. Men det var tråkigt, tyckte konstnären. Han bestämde sig istället för att skapa ett nytt verk. I detta ingår både kontraktsbrottet och det faktum att han stjäl en dryg halvmiljon danska kronor. Konstverket har i alla fall ett passande namn.

”Take the money and run” (ta pengarna och spring)…

Kommer inte överge sina rötter

Twitter har inte varit lika kul sedan Donald Trump stängdes av. Men plötsligt händer det. I somras twittrade Jimmie Åkesson att ”till skillnad från Magdalena Andersson och hennes socialdemokrater kommer vi varken att lämna eller överge våra rötter” (10/6). Vän av ordning ställer sig frågan varför SD i så fall har satsat så hårt på att göra sig av med sitt nazistiska arv.

Jimmie kanske ska undvika att twittra efter en eller flera pilsner för mycket…

Baroner och giftsprutor

En annan SD:are som snubblat runt i sociala medier är riksdagsledamoten Roger Richthoff. I ett inlägg på Facebook kallade han ”det så kallade vaccinet” – mot corona alltså – för en giftinjektion. Det är inte heller första gången Richthoff har uppmanat folk att inte vaccinera sig. Och givetvis är han inte själv vaccinerad.

Till skillnad från sin (nästan) namne baron von Richthofen verkar denne Roger inte vara något ess. Akta er moderater, för regeringspartnern…


Dela med dig