087. Slopades coronarestriktionerna för tidigt?

Det festades rejält på sina håll då restriktionerna slopades. Samtidigt oroar den låga vaccinationsgraden i Sverige - lägst bland de nordiska länderna. Foto: Curran Kelleher (CC BY 2.0)
Dela med dig

Den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC riktade i ett uttalande den 30 september kritik mot att flera EU-länder slopar restriktionerna för tidigt, då andelen fullvaccinerade fortfarande är för låg. Det är endast i ett fåtal av EU-länderna som minst 75 procent av hela befolkningen är fullvaccinerad. I genomsnitt ligger andelen fullvaccinerade inom EU på 64,1 procent av hela befolkningen. I Sverige har 66,5 procent av befolkningen fått båda sprutorna. Även ett antal smittskyddsläkare och forskare har kritiserat att Sverige varit för snabba i att slopa restriktioner.

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i olika appar för poddar. Du kan också använda följande RSS-feed: https://arbetartidningen.podbean.com/feed.xml (kopiera adressen).


Dela med dig