059. Hycklande etablissemangsmedia talar maktspråk

Foto: ISAF Public Affairs (CC BY 2.0)
Dela med dig

Fredagen den 4 december publicerade Västerbottens-Kuriren ett stort reportage om en kvinna i Umeå som har kopplingar till både talibanerna i Afghanistan och terrorgruppen Al-Qaida. Jan Hägglund bloggade då, på VK:s hemsida, om att kvinnan lyfts fram som en representant för muslimerna i Umeå. Detta trots att en kvinna med hennes bakgrund inte alls är representativ för muslimerna. Varken i Umeå, Sverige eller någon annanstans. VK:s chefredaktör ogillade dock bloggen och krävde att den ändras – annars skulle hon ta bort den.

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i olika appar för poddar. Du kan också använda följande RSS-feed: https://arbetartidningen.podbean.com/feed.xml (kopiera adressen).


Dela med dig