Hell, Gardell och Meidell

Ett par boxningshandskar
Dela med dig

Politisk städare åt SD – ett framtidsyrke!

Bara ett par veckor efter att SD:aren Hans-Johnny Hedström ”städats bort” från partiet p g a olämpliga ”skämt” står Dennis Askling, SD:s gruppledare i Haninge kommunfullmäktige, näst på tur. Askling tog offentligt avstånd från Hedströms skämt.

Nu har en privat chatt mellan Askling och en partikamrat läckt ut, där Askling bland annat skrivit ”HELL SEGER” (d.v.s. en svensk översättning av ”Sieg heil”). Han hånade även en partikamrat med rysk bakgrund med kommentaren ”Vi vet båda vilken ras som är överst. Arier – slaver”. Asklings partikamrat skrev även, självuppfyllande profetiskt, ”Alltså vi hade verkligen blivit uteslutna på livstid om denna chatten läckt.”.

Ovan nämnde Askling var inte bara gruppledare för SD i Haninge. Han var även SD:s representant i juryn för Region Stockholms pris för arbete mot främlingsfientlighet.

Lyckat…

Gnäll-Gardell…

Jonas Gardell har, i dessa pandemitider, hittat ett nytt sätt att kasta sig ut i rampljuset när scenföreställningar ställs in. Han har i flera indignerade debattartiklar ondgjort sig över gränsen på max 50 personer vid kulturevenemang.

Nu har Gardell gått ett steg längre och krävt ett slutdatum för pandemin. ”Så Mikael Damberg, Amanda Lind, alla övriga i regeringen och naturligtvis Stefan Löfven. 24 januari? 25 februari? Sätt ett datum! Ge oss hopp! Något att arbeta emot” skrev han i Expressen.

Oss veterligen har den svenska regeringen tyvärr inte upprättat diplomatiska förbindelser med viruset. Det är väl möjligen Donald Trump som har det.

Enligt honom själv…

och Meidell

Det är inte bara Jonas Gardell som förutspår en framtid där kulturen dukar under av pandemin. Gardell har fått sällskap av Sara Meidell, kulturkrönikör på Västerbottens-Kuriren. I en krönika efterlyser hon att Region Västerbotten, d v s det som tidigare hette landstinget och som har ansvar för sjukvården, såhär i pandemitider ska ge mer bidrag till konsten!

Till saken hör att de styrande i Region Västerbotten har beslutat om nedskärningar på 500 miljoner över en treårsperiod – på just sjukvården. Detta verkar dock inte beröra Meidell.

”Här finns enorma insatser att göra, som skulle få både reell och symbolisk betydelse för länets konstnärer och deras möjligheter och vilja att stanna kvar och verka i det samhälle som just nu inte tycks förstå hur mycket det behöver dem.”

Måhända är det så att många människor precis har insett hur viktiga undersköterskor och sjuksköterskor är för samhället – och att det finns alltför få sådana…


Dela med dig
×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.