Biden, Trump och Hans-Johnny

Ett par boxningshandskar
Dela med dig

”Four more years”

▶ Sedan det amerikanska presidentvalet 2016 har Demokraterna gjort allt för att bli av med Donald Trump. De har försökt trumma in att det varit rysk inblandning i Trumps valkampanj. De har sett till att han ställts inför riksrätt – förgäves. Vad de inte har gjort är att presentera ett politiskt program och övertygande presidentkandidat.

Joe Biden verkar ha en fallenhet för att ha vad som i folkmun kallas för ”dålig koll”, alternativt ”otur när han tänker”. Uttalanden som ”I choose truth over facts!”, ”poor kids are just as bright and just as talented as white kids” vittnar om detta. Men detta är bara toppen av isberget.

Man skulle nästan kunna tro att Demokraterna vill att Trump ska vinna…

Hur går städningen, Jimmie?

▶ Sverigedemokraterna har länge kämpat med att rensa ut spåren från sitt förflutna. Men grovt rasistiska individer har en tendens att dyka upp ur partiets led med jämna mellanrum. Låt oss presentera Hans-Johnny Hedström (SD), ledamot i Haninge kommunfullmäktige samt nämndeman (som enligt Domstolsverket ska vara ”saklig och objektiv samt ha ett gott omdöme”). 

Hans-Johnny är flitig användare av sociala medier. Där ”skämtar” han om att hans kamphund, som biter ihjäl somalier, ”inte är till salu”. Han hånar George Floyd (som dog till följd av polisens brutalitet i USA). Och han utmålar araber som ointelligenta.

Så, medan vissa i SD dammsuger och skurar frenetiskt klampar andra in med skorna fulla av hundskit…

Sikta på Löfven

▶ Hans-Johnny Hedström (SD) har även lagt ut en bild på Stefan Löfven som täckts med ett kikarsikte. När Expressen konfronterade Hedström om bilden svarade han att ”den var en rolig bild bara”.

Skämt om mord på statsministrar verkar gå hem inom SD. Jimmie Åkesson sjöng ”skottet brann, blodet rann, Olof Palme han försvann” när han var på kryssning till Tallinn år 2009.

De har en speciell ”humor” i det där partiet…


Dela med dig
×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.