Kim-porträtt och röd-gröna ”olyckor”

Slagserien i nummer 140

Kim Il-Sung (t v) och Kim Jong-Il (t h)
Dela med dig

Miljöpartiets ständiga ”olyckor”

▶ Vi minns med fasa hur tidigare MP-språkröret Åsa Romson kallade terrorattentaten den 11 september 2001, då 3 000 människor miste livet, för ”11-septemberolyckorna”. Om detta var hon ensam i världen. Men det finns fler miljöpartister som reducerar medvetna handlingar till ”olyckor”.

Det handlar om finansmarknadsminister Per Bolund (MP), som i ett inlägg på Twitter apropå det nedskjutna passagerarplanet i Iran, skrev följande: ”Kl 18 ikväll minns vi offren för den fruktansvärda flygolyckan i Iran”. Twitterinlägget ändrades senare till ”flygkatastrofen”. Men på Bolunds kalendarium på Regeringskansliets hemsida kallas det nedskjutna planet fortfarande för ”olycka”.

Vi väntar med spänning på när någon miljöpartist ska minnas offren för de två ”kärnvapenolyckorna” i Hiroshima och Nagasaki…

Vänsterpartistisk olycka?

▶ Twitter är en verklig guldgruva när det gäller att ta del av ofiltrerade tankar från Sveriges mindre begåvade politiker. Och Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker hör inte till riksdagens skarpaste. Någon vänlig själ har roat sig med att gräva upp följande gamla inlägg som Snecker skrev 2017:

Den logiska slutsatsen måste vara att lägga ned både fängelser och sjukhus. Då finns det kanske t.o.m. pengar över till skattesänkningar…

Räddade barn men inte Kim-porträtt

▶ En nordkoreansk kvinna har blivit fall för en polisutredning sedan hennes hem eldhärjades. Bostaden delades av två familjer. När huset började brinna sprang båda mödrarna in och räddade sina barn. Ett heroiskt tilltag, tänker kanske läsaren. Fel! Den ena modern glömde nämligen att rädda porträtten på Nordkoreas två tidigare diktatorer – Kim Il-Sung och Kim Jong-Il – undan eldslågorna (vilken olycka!). Den andra modern lyckades få hjälp att rädda sina Kim-porträtt av en bonddräng (ännu en olycka…).

Följaktligen utreds den ena modern av polisen. Och bonddrängen hyllas som hjälte…

Dagens Donald

▶ Vi avslutar med den mycket speciella form av humor som förekommer på Donald Trumps Twitter. Håll till godo!


Dela med dig
×
Du kan läsa artiklar till denna månad. Prenumerera för att få obegränsad tillgång till artiklar, poddradio, bloggar och webb-tv. Redan prenumerant? Tryck på knappen för att logga in.