Att leva med hästar

Foto: Patrick Strandberg (CC BY-SA 2.0)
Dela med dig

Kan det vara en investering i både fysisk och psykisk hälsa på lång sikt att kliva upp tidigt och ge de fyrbenta vännerna allt de behöver dag ut och dag in? Varför vill jag att barnen ska få lära känna dessa pengaslukande omsorgskrävande varelser?

Ridning är en skojig hobby där det ingår både avkopplande skogspromenader och att testa sina gränser i exempelvis hoppning.

Mina döttrar har nu ridit i fyra år. Det senaste året har de även fått lära känna två egna ponnyer och har ett växande intresse att lära mer om hästar. Vad dessa fyra år har gett barnen är en ökad personlig utveckling och ett driv och en vilja att ta itu med olika uppgifter. Det kan handla om att förstå hur de ska kommunicera med varje häst som ju har en egen personlighet, att samarbeta med övriga stallkompisar och att lära känna sig själva i feedbacken från hästarna, att få stärkt självförtroende när de klarar av att hoppa över en ny oprövad höjd. Samt att dela glädjen med nya vänskapsrelationer runt det gemensamma intresset. Vänner för livet har funnits – både fyrbenta och tvåbenta.

Det är inte för inte att man blir stolt som mor när man kikar ned i myllan bland hästmockor och det engagemang hästlivet ger dessa unga entusiaster.


Dela med dig