003. Marinofficerare moraliskt ansvariga för mordet på Olof Palme

Stockholmare lägger blommor på platsen där Olof Palme mördades. Foto: Holger Ellgaard (CC BY-SA 3.0)
Dela med dig

Det finns många teorier om vem som sköt statsminister Olof Palme 1986. Vi diskuterar inte mördaren i detta avsnitt. Vi diskuterar den politiska atmosfär i vilken mordet skedde och riktar blickarna mot en grupp som bidrog till att piska fram den stämning i vilken någon dåre ansåg sig manad att rikta vapnet mot Olof Palme.

Använd spelaren ovan för att lyssna på avsnittet. Vill du hellre lyssna i din mobiltelefon så hittar du oss även på iTunes (klicka här), Spotify (klicka här) eller i olika appar för poddar. Du kan också använda följande RSS-feed: https://arbetartidningen.podbean.com/feed.xml (kopiera adressen).


Dela med dig