Fyra filmer du inte får missa under jul- och nyårshelgerna

Dela med dig

Netflix, HBO, C More och allt vad det heter i all ära – en riktig svensk jul ska tillbringas framför riktig TV. Här kommer därför tips på fyra kvalitetsfilmer under jul- och nyårshelgerna.

Spectre
Den sista James Bond-filmen med Daniel Craig. Hela filmserien med Craig i huvudrollen har hållit hög kvalitet och på många sätt återfunnit och återuppbyggt Bond. I Spectre återintroduceras den mystiska brottsorganisationen S.P.E.C.T.R.E. och dess ledare tillika James Bonds ärkefiende: Ernst Stavro Blofeld.
Julafton kl 22.00 på Sjuan

Ghost Busters (1984) Directed by Ivan Reitman Shown from left: Bill Murray (as Dr. Peter Venkman), Dan Aykroyd (as Dr. Raymond Stantz), Ernie Hudson (as Winston Zeddmore)

Ghostbusters
Nu snackar vi originalfilmen från 1984 med stjärnor som Dan Aykroyd, Bill Murray och Sigourney Weaver. Spökjägare som kör runt i en gammal likbil och specialeffekter från 1980-talet. Vad mer behöver du? Fram med popcornen bara.
23 december kl 19.55 och Juldagen kl 10.00 på TV6

Braveheart
Mel Gibson i kilt som William Wallace, en skotsk frihetskämpe från slutet av 1200-talet. Sevärd film som bland annat innehåller en klassisk scen där den skotska armén vänder sig om, lyfter på kiltarna och ”moonar” den engelska armén. Och var nu inte en besserwisser som ska peka på alla historiska misstag i filmen. Det är en Hollywoodfilm – inget historiskt dokument.
Annandagen kl 21.00 på TV3

Monica Z
Vi avslutar filmtipsen med en svensk film från 2013 om Monica Zetterlund. Filmen är regisserad av den danske regissören Per Fly med manus av Peter Birro. Huvudrollsinnehavaren Edda Magnason är porträttlik och har dessutom en sångröst som liknar Monica Zetterlunds. Filmen fick fina recensioner då den kom och passar perfekt att sjunka ned i soffan till efter att ha sett på fyrverkerierna.
Nyårsafton kl 00.15 på SVT2.


Dela med dig