Slagserie i nummer 122

Dela med dig

Skogsbränder och selfies

> Trots att det är valår har riksdagspartierna varit nästan osynliga på gator och torg under sommaren. Något som istället varit populärt är att resa runt och ta ”brand-selfies”. Ljusdal, Jämtland, Härjedalen, Örnsköldsvik… You name it. Alla var där!

Ovan har vi lille Stefan Löfven (S) tillsammans med två bjässar från Försvarsmakten och Räddningstjänsten i gamla hemkommunen.
Jonas Sjöstedt (V) poserar chict mot en bakgrund av förkolnad skogsmark.

Alice Bah Kuhnke (MP) kunde naturligtvis inte hålla sig hemma. När har hon någonsin missat ett instagram-tillfälle?

Sedan har vi Annie Lööf (C) – ett kapitel för sig. Annie kan inte bara posera. Oh, nej. Annie kan mer. Hon är minsann på plats för att instruera både brandmännen, hemvärnet och Röda Korsets frivilliga. Jojo. Annie kan hon!

Avslutningsvis har vi Beatrice Ask (M). Ask har plockat fram en miniräknare och räknat ut att kostnaden för regeringens elcykelpremie motsvarar 3-4 brandflyg. Ask borde räkna på hur många brandflyg som Alliansens föreslagna skattesänkningar på 30 miljarder motsvarar. Eller de 140 miljarder som Reinfeldt sänkte skatten med åren 2006-2014. Många brandflyg blir det…

Ej att förglömma: högerextrema Alternativ för Sverige roade sig med att låtsas släcka bränder i Jämtland…


Dela med dig