Slagserie i nummer 112

Dela med dig

Inte ”åkej”

> År 2013 tecknade Fortifikationsverket, som äger och förvaltar alla försvarets byggnader, ett avtal med ett IT-företag om att göra 3D-modeller av alla byggnadsritningar. Företaget som vann upphandlingen hade det förtroendeingivande namnet ”Åkej AB”. Detta företag har en (1) anställd. Åkej lade i sin tur ut uppdraget på sitt dotterbolag Informationsbyggarna AB. De har hela sex (6) anställda! Även detta företag skickade vidare jobbet till underleverantörer – i Kina! Alla Fortifikationsverkets ritningar skickades alltså till Kina. Visserligen var det, enligt Fortifikationsverket, endast byggnader i det öppna beståndet och inte i det slutna beståndet. Men det rör sig fortfarande om byggnader i skyddsområden.

Knappast ”åkej” ur säkerhetssynpunkt…

Dum och dummare

> Att outsourca digitaliseringen av försvarets ritningar till ett företag som anlitar underleverantörer i Kina måste vara att betrakta som dumt. Dummare är dock VD:n för företaget som anlitade underleverantören i Kina, Jan-Mikael Kristiansson. När Expressen intervjuar honom menar han på att det skulle vara ”jättesvårt” att lista ut vilka byggnaderna på ritningarna är.
– Jag tror inte att jag skulle ha lyckats med det. Har du en konstig form på en byggnad, och vet måtten, skulle det teoretiskt sätt vara lätt att hitta, men då måste du söka igenom hela Sverige på Google Maps. Men jag tror att det skulle vara jättesvårt.

Sannolikheten att den kinesiska staten skulle använda sig av Google Maps för att leta svenska militärbyggnader förefaller låg. Kina har väl sina egna spionsatelliter. Jänkarna har ett uttryck för sådana som Jan-Mikael Kristiansson.

A special kind of stupid…

M.O.A.R. is less

> Lördagen den 16 september genomfördes en demonstration för Trump i Washington DC. Den gick under det bombastiska namnet Mother Of All Rallies (alla mötens moder), vilket är en blinkning till M.O.A.B. (mother of all bombs), en rå-djävulskt stor bomb. Målsättningen var att få miljontals deltagare. Riktigt så bra gick det inte.

Den lilla skara som samlades för att lyssna på tal uppgick till ett par hundra…

Bandet Insane Clown Posse – mer populära än Donald Trump.

Juggalo-marschen lockade fler

> Bättre gick det för Juggalo-marschen som gick av stapeln samma dag i Washington DC. Där slöt 3000 ”juggalos” – fans till bandet Insane Clown Posse – upp för att protestera mot att de betecknas som ett kriminellt gäng av FBI.

Insane Clown Posse – det vansinniga clownuppbådet – är för övrigt ett passande namn på administrationen i Vita huset. Och på större delen av oppositionen…


Dela med dig