Slagserie i nummer 104-105

Dela med dig

Militär upprustning för fred

> I sitt senaste tal i Florida pratade Donald Trump om sin vision för fred i världen: en aldrig tidigare skådad militär upprustning. Tanken är att ”ge fred genom styrka”. En vision som är misstänkt lik 1980-talets kapprustning och kalla krig. Lägg till att The Donald även pratat om kärnvapen och uran.
Vad är det man brukar säga? ”Conducting an arms race for peace is like making a sex tape for virginity”…

Trump och Fox News

> Trump ogillar svåra och motsägelsefulla underrättelser. Han vill inte gå på möten och rapporterna ska helst vara ensidiga med många tabeller och grafiska figurer. Sin omvärldsanalys verkar han främst få från TV i allmänhet och den ärkekonservativa Fox News i synnerhet. En kanal som gärna hittar på titlar, hårdvinklar och klipper ihop inslag för att passa sin agenda.
Men nu ska vi inte vara så hårda mot The Donald.
När tidigare vice presidentkandidaten Sarah Palin fick frågan om vilka tidningar hon fick sina nyheter ifrån kunde hon inte ens svara på frågan…

Alternativa fakta, del 1

> Trump anklagar så gott som alla som säger emot honom för att ljuga. Men Trumps egen administration har också haft svårt att hålla sig till sanningen. I samband med att Trump svors in som president spred Vita Huset själva en rad lögner om allt ifrån antalet närvarande vid ceremonin till ifall det regnade eller var solsken.
Trumps rådgivare och tidigare kampanjansvarige Kellyanne Conway förnekade dock att Vita Huset spridit lögner.
Det var ”alternativa fakta”…

Conway.

Alternativa fakta, del 2

> Apropå Kellyanne Conway. Trump-administrationen fick mycket kritik då den införde ett 90-dagars inreseförbud för medborgare från Iran, Syrien, Irak, Somalia, Libyen, Sudan och Jemen. För att rättfärdiga inreseförbudet hänvisade Kellyanne Conway till ”The Bowling Green Massacre” år 2011, ett påstått terrordåd genomfört av två irakiska flyktingar.
Problemet? Det skedde aldrig någon massaker i Bowling Green. De två flyktingarna hade visserligen försökt skicka pengar och vapen till terrorister i Irak, men greps av polisen.
Alternativa fakta igen…

Invanka Trump.

Conway och Ivankas smycken

> Vi måste stanna hos Kellyanne Conway lite till. Förutom att vara en flitig användare av ”alternativa fakta” så har Conway även passat på att uppmana alla amerikaner att köpa kläder och smycken av Trumps dotter Ivanka – något som är strängt förbjudet för statsanställda att göra.
Man undrar vem som egentligen är Conways arbetsgivare. The Trump Corporation eller The Trump (White) House…


Dela med dig