Slagserien i nummer 100

Dela med dig

Cirkus Trump twittrar vidare

> Donald Trump har svårt att hitta tid för att vara med på säkerhetsrådens möten. Däremot missar han inte ett avsnitt av Saturday Night Live – där Alec Baldwin imiterar Trump. Hittills har den riktige Trump inte uppskattat insatserna utan vädrat sitt missnöje med serien och Baldwins Trump på Twitter.
Det gäller att prioritera – hur roliga kan säkerhetsrådens möten egentligen vara…

En otrevlig Park

Park Geun-hye
Park Geun-hye

> Sydkoreas president Park Geun-hye har ju egentligen ett guldläge. Är man granne med Nordkorea behöver man inte anstränga sig så mycket för att framstå som bra. Det är lite som att bo granne med kvarterets värsting. Park verkar dock ha ett annat synsätt. De senaste åren har hennes regim fängslat fackföreningsledare och människorättsaktivister samt förbjudit ett flertal fackföreningar. Samtidigt anklagas hon för korruption och riskerar att ställas inför riksrätt.
De senaste lördagarna har hundratusentals demonstrerat för att Park ska avsättas. Den 30 november kulminerade det med en generalstrejk i vilken uppemot 220 000 deltog. Stödet för Park är nere på 4%.
Det verkar onekligen som att Kim Jong-Un får se upp, det finns en utmanare till titeln Koreas värsting…

Trump, folkets man

> Trumps väljare var till stor del arbetare som misstrodde etablissemanget och hoppades på fler jobb till USA. I Trumps regering är det dock idel miljonärer eller miljardärer med tusen och en band till storföretagen. Det är personer som inte tror på klimathotet, är fackföreningsfientliga och gärna lite mer rasistiska än vad som är kutym.
Fattas bara att han anställer Maud Olofsson som personlig rådgivare.
Fast det har ju Hillary Clinton redan gjort…

Bakom varje Park…

> …står en ökänd militärdiktator. Den nuvarande sydkoreanska presidentens pappa är den förre militärdiktatorn och presidenten Park Chung-hee, som 1979 mördades av chefen för underrättelsetjänsten. Under sitt styre anklagades denne Park för valfusk och för att ha försökt mörda politiska motståndare och konkurrenter.
Snacka om att ha ett päron till farsa…

USA-valet hackat av Putin?

> I förra veckan gick ett antal representanter för den amerikanska underrättelsetjänsten CIA ut och påstod att Putin och den ryska regeringen hade använt sig av hackers i syfte att få Donald Trump vald till president. Trump själv kallar uppgifterna ”löjliga” och hänvisar till att CIA även påstod att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen.
Tidigare chefsanalytikern vid CIA, Mark Lowenthal, sammanfattar det hela bäst: ”Jag hatar talesättet att ’vi talar sanning med makten’. Vi har inte sanningen. Vi har väldigt bra idéer”…


Dela med dig