Slagserien i nummer 91

Dela med dig

Sjöstedt flyttar

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt har flyttat. V-ledaren har fått ta emot hån för att han bott på Östermalm, där många av grannarna är höginkomsttagare. På Östermalm röstar få på Vänsterpartiet. I Midsommarkransen, dit Sjöstedt nu flyttar, fick V däremot nästan 18 procent vid senaste riksdagsvalet, jämfört med 5,7 procent i riket. Beslutet att lämna Östermalm ska dock inte ha med opinionen i stadsdelen att göra. Tydligen hade de lägenheten genom frun, en lägenhet man bara kunde bo i en viss tid. Den tiden är nu slut. Istälet blir det andrahandsboende.
Vi får hoppas att Sjöstedt kommer ihåg att packa upp några fler frågor att driva än motståndet till vinsterna välfärden. De verkar ha blivit liggande i den förra flytten…

Det luktar skämt

► Skandalerna inom Kommunal innehåller alltför många exempel på vad en fackförening varken ska ägna tid, arbete eller medlemmars surt förvärvade slantar på. Ett av många häpnadsväckande inslag var att det av Kommunal ägda handelsbolaget Lyran, som bland annat drev lyxrestaurangen Metropol Palais, har producerat pilotavsnitt för ett matlagningsprogram vid namn ”Köttätarna”.
För det första: Kommunal har alltså inte bara pysslat med sådant som fackföreningar inte ska göra. De har gjort saker som absolut ingen borde göra.
För det andra:Att programmet skulle heta ”Köttätarna” är skrattretande eftersom de ansvariga på sin höjd förtjänar att leva på vatten och bröd i skamvrån…

Vickan vickar för Calle

Kungalivet är hårt, det vet ju alla. Därför har vår kung Carl Gustaf känt sig tvungen att ta en veckas semester i Spanien. Men räds inte, Calle har fixat sin egen vikarie. Nämligen kronprinsessan Viktoria! Hon ska, trots sitt gravida tillstånd, rycka in och ersätta kungen under veckan. Tur att Vickan kunde vicka, annars hade väl kungen fått ringa till kommunens vikariepool.
Eller varför inte ett bemanningsföretag…

Lönesänkarna IS

► Enligt källor i den IS-kontrollerade delen av Syrien så har IS nyligen sänkt lönerna med 50 % för alla sina anställda. Orsaken uppges vara de ”exceptionella omständigheterna som Islamiska staten ställts inför”.  ”Exceptionella omständigheter” är nog den största omskrivningen av ”kriget med alla våra grannar och flera stormakter går inte så bra just nu” någonsin.
Det är nästan som att det krävs mer än barbari, grymhet och medeltida lagar för att upprätthålla en stat.
Fattas bara en redig strejk nu…


Dela med dig