Slagserien i nummer 86

Dela med dig

Det regnar i Utopia

► Bara några månader efter att Utopia-gallerian i centrala Umeå öppnat har anställda i butikerna börjat vittna om att det regnar in i gallerian. Byggherren från Balticgruppen Bygg, Thomas Persson, skyller på leverantören som skulle leverera gallerians glastak. De gick nämligen i konkurs under våren, vilket ska ha medfört ”stora problem att få fram passande material”.

Med tanke på den uppkomna situationen vore det kanske på plats att låna ut regnkläder och paraplyn till kunderna.

Eller varför inte göra det hela till en ”kulturinstallation”, och börja spela den gamla hitten ”Raindrops keep falling on my head” i högtalarna…

Nitisk p-vakt

► Den tyska staden Karlsruhe firar 300 år som stad i år. Flera konstnärer ställer under firandet ut sina verk i stadsbilden. Ett av konstverken föreställer en böjd Mercedes-lastbil som ställts ut på en trottoar och halvvägs upp mot en husvägg. Nu har lastbilen blivit en ”snackis” i internationella media sedan en av stadens parkeringsvakter varit framme och lappat konstverket.

Han borde kanske ha gått till Specsavers…

Kanye West som president?

► Få torde ha missat att upptakten inför nästa års presidentval i USA har satt igång. Den ökände miljardären Donald Trump har strösslat med kontroversiella uttalanden om bl a mexikanska invandrare.

Även nästa presidentvalskampanj kan bli intressant. Under en MTV-gala tillkännagav nämligen den från självkritik befriade rapparen Kanye West att han tänker ställa upp i presidentvalet 2020.

Miljonären West är lika duktig som Trump på att leverera citat. West anser t.ex att han är ”så trovärdig och inflytelserik och så relevant” att han ”kommer att förändra saker”. Han skryter också med att han aldrig läser böcker. ”Jag känner att jag är för upptagen med att skriva historia för att läsa om den”, sa han i en intervju 2006.

Allt man behöver här i livet är okunskap och självförtroende, sedan är framgången given…

Alla skyller på varandra

► Studiefrämjandet i Umeåregionen har avslöjats med en rad oegentligheter. Bl a ska ett stort antal personer ha deltagit i studiecirklar motsvarande heltidsstudier. 200 personer inom den hittills granskade verksamheten har deltagit på över 1 000 studietimmar/år! Vissa ska ha deltagit i studiecirklar sex dagar i veckan. Och härvan verkar bara växa.

När lokala media varit i kontakt med ansvariga är det ingen som tar ansvar. Ulf Lundgren, styrelseordförande, säger till VK:
– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga där, vi är en lekmannastyrelse och vi har ingen insyn i den dagliga verksamheten, vi gör inte granskningar på så sätt.

Lundgren är som Manuel i den brittiska TV-serien Pang i bygget: ”I know noo-thing!”…


Dela med dig