Rivstart på nyvalskampanjen i Umeå

Dela med dig

Klockan 17:00 den 3 december startade kampanjen inför nyvalet 22 mars 2015 i Umeå. Troligen först i Sverige.

Detta genom en manifestation mot att Alliansen utnyttjat Sverigedemokraterna för att fälla S+MP-regeringen ledd av Stefan Löfven. Talade gjorde Irma Olofsson från SSU, Jan Hägglund från Arbetarpartiet, Ahmed Hersi från Vänsterpartiet och Katrin Lilja från Grön Ungdom. Ett 50-tal personer slöt upp i protesten.

Talarna verkade alla positivt inställda till beslutet om nyval. Alla gav uttryck för en stor kampvilja. Målet var att få till stånd en rödgrön majoritet och förhindra att SD bestämmer vem som ska styra Sverige.

Jan Hägglund från Arbetarpartiet betonade vikten av att göra kampen för svenska löner och kollektivavtal samt schyssta villkor på arbetsmarknaden som en av de viktiga frågorna i den kommande valrörelsen.


Dela med dig