Snabbt och hårt i nummer 72

Franska bönder i farten

► Fransmännen har som bekant en fallenhet för det spektakulära. Så även när det gäller protester. Nyligen gick bönder i den franska staden Morlaix i Bretagne ut i protest mot sjunkande priser på grönsaker. Ett hundratal bönder körde helt sonika fram sina traktorer och dumpade gatorna fulla med blomkål, kronärtskockor och gödsel. För att ytterligare ”gödsla” tillställningen tuttade de eld på skattekontoret och ett försäkringskontor.
Namninsamlingarnas tid är förbi…

Gåsjägaren och krokodilen

► Australien är bland annat känt för att det mesta som du kan träffa på ute i naturen troligtvis är ute efter att döda dig. Särskilt krokodilerna. En överförfriskad man som var ute och jagade gås med sin kusin fick smaka på hur farligt det kan vara. Eller rättare sagt: han blev själv smakad på – av en krokodil. Krokodilen bet tag i gåsjägarens arm och drog ned honom under vattnet. Jägaren, som enligt egen utsago var ”lite dragen”, var inte fullare än att han kunde peta krokodilen i ögat, varpå den släppte taget och stack iväg.
Crocodile Dundee, släng dig i väggen…

Skogsnicke går i konkurs

► Skogsföretaget Skogsnicke AB har begärts i konkurs. Skälet är att bolaget inte fått några fler uppdrag sedan det uppdagats att företaget systematiskt lurade kamerunska gästarbetare på deras löner. Det var Svt:s Uppdrag Granskning som avslöjade att Skogsnicke utlovat kamerunierna avtalsenliga löner inför deras resa till Sverige. När de väl kommit till Sverige hade de utlovade lönerna omvandlats till mycket lägre ackordslöner.
Nu begärs alltså Skogsnicke i konkurs.
– Jag kände att det var lika bra, säger ägaren Niklas Gotthardsson till Västerbottens Folkblad.
Ovanligt smart uttalande från Arbetarhatar-Nicke…

Svindlaren Edlundh åtalas

► Den tidigare SSU-ombudsmannen Kjell Edlundh åtalas nu för 32 bedrägerier mot sin förre arbetsgivare, Coop Nord. Edlundh har köpt och hämtat ut varor för tiotusentals kronor under tio års tid. Det handlar om datorer, robotgräsklippare, kläder, båttillbehör, smink, alkohol, högtalare, bilreparationer, tvättmaskiner och diskmaskiner. Med mycket mera. Utredningen har tagit två år och ett antal brott har redan hunnit preskriberas. Samtidigt som Edlundh svindlade till sig prylar för tiotusentals kronor uppbar han en årslön på mellan 600-700 000 kronor.
Edlundhs svaga sida har alltid varit kontakter med andra människor. Vi rekommenderar isoleringscell…