Teori och praktik på valinriktat sommarläger i Norrmjöle

Dela med dig

Lördagen och söndagen 14:e och 15:e juni hade Arbetarpartiet sitt fjärde läger på Norrmjölegården i Norrmjöle. Under de två (för det mesta) soliga dagarna varvades politiska teman med två ”valverkstäder” för produktion av valmaterial.

I den ena valverkstaden så tillverkades tre snygga bokbordsdukar i Arbetarpartiets nya partifärger som kommer att komma väl till pass på valbyråerna under valrörelsen – och under en lång tid framöver. Dessutom tillverkades det 90 stycken valplakat av trä och masonit i ett rasande tempo.

Lägerdeltagarna var även de första som fick lägga vantarna på en begränsad för-upplaga av Valmanifestet.

På lördagskvällen så blev det lagtävling i form av tipsrunda som både utmanade och roade deltagarna. Efter detta var det några lägerdeltagare som uppfann en ny sport. Åsikterna går isär om det heter PK-golf eller fotbollsgolf men det är som det senare namnet antyder, en blandning mellan fotboll och golf. Alla deltagare hade varsin boll och den ska med så få sparkar som möjligt ta sig från utsparksplatsen till målet. Beroende på hur svår banan är så har man ett visst antal sparkar som anses vara ”par” och så räknar man poäng på golfens vis med under och över par, den som har den lägsta totalsumman efter ett antal omgångar vinner.

Samtidigt som denna sport utvecklades så fick andra lägerdeltagare en föreläsning, inklusive praktiska övningar, om grunderna i styrketräning av en utbildad instruktör i styrketräning. Alla som deltog fick dessutom ett häfte med bra tips för fortsatt träning.
Stämningen på lägret var god och alla verkade laddade för höstens valrörelse för att bli återvalda till Umeå kommunfullmäktige.

Röster om lägret

Vad var det bästa med lägret?

Kerstin JonssonKerstinJ
– Lägret hade en trevlig stämning genom hela helgen. Politiskt så var temat om kulturen intressant och bra. Vi jobbade också på bra med dukarna. Det enda jobbiga vara att mötesrummet var lite kallt.

Jonathan Andersson
– De politiska temana var bra. Speciellt intressant var temat om sommarturnén 2015 på lördagen.

Göran SandbergGöranS
– Det var gott samarbete under valverkstaden. Det var bra att vi hann med att göra klart de vi kom dit för. Det var även trevligt i övrigt.

Patrik Forsgren
– Att arbeta i valverkstaden var kul och roligast var det att måla.

Veronika NordenströmVeronika på sommarlägret
– Det var bra att få lära sig om styrketräning. Lägret är också bra för att vi konkretiserar viktiga idéer om vad vi ska göra i framtiden. Norrmjölegården är också fantastisk.

Lena Lindström
– Blandningen av teori och praktik. Man fick röra lite på sig mellan de politiska temana vilket hjälpte inlärningen. Stället vi är på var så fint. Köttfärssoppan gjorde också gott.


Dela med dig