Snabbt och hårt i nummer 67

Dela med dig

Kim Jong-Un klipper till

► Häromveckan krävde den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un att alla manliga studenter vid Nordkoreas universitet ska ha samma frisyr som han. Nu är Nordkorea centrum för en ny hårresande historia. En skojfrisk frisör i västra London vid namn Mo Nabbach hade satt upp en stor bild på Kim Jong-Un i sitt skyltfönster med texten ”bad hairday?”. Syftet var att locka kunder att klippa sig till rabatterade priser.

Nabbachs salong ligger dock bara några stenkast från den nordkoreanska ambassaden. Så en dag stegade två allvarsamma ambassadtjänstemän in på salongen och krävde att han skulle ta ned den ”respektlösa” bilden. Nabbach vägrade, men tog senare ned skylten.
”Annars är det väl klippt”, tänkte Nabbach…

Frank Baude lämnar KP

► Kommunistiska Partiets, tidigare KPML(r), förste partiledare och störste profil Frank Baude har meddelat att han lämnar partiet. I ett drygt tre sidor långt utträdesbrev kritiserar han KP:s politiska utveckling de senaste åren. Först ger han sig på lokalavdelningen i Göteborg för att inte ha engagerat sig i tre stora lokala stridsfrågor (trängselskatten, de kommunala korruptionsskandalerna samt dödsskjutningarna med koppling till gängen). Vidare menar Baude att partiets ledning kapitulerat för småborgerliga tendenser inom organisationen genom att skriva in feminismen i partiprogrammet.

Baude avslutar sitt brev med att kritisera ledningen för att krypa för samma sorts småborgerliga medelklasspersoner som Baude och övriga kritiserade då de bröt sig ur KFML och bildade dåvarande KFML(r) år 1970.
KP-ledningen ville ha feminism och kommunism, men de fick inte Baude. Den gubben gick…

MP:are ville utreda ”chemtrails”

► ”Chemtrails” är en konspirationsteori som går ut på att de långa spår av frusen vattenånga som flygplan lämnar efter sig i luften i själva verket inte är frusen vattenånga. De påstås istället vara medvetet utsläppta giftiga gaser som ska påverka befolkningen på allehanda mystiska sätt. Otaliga utredningar genomförda av bl a Nasa, Luftfartsverket, finska Meteorologiska Institutet, brittiska miljödepartementet, SMHI, m fl, har motbevisat teorin.

Detta hindrar dock inte riksdagsledamoten Jan Lindholm (MP) från att vid upprepade tillfällen ge Riksdagens upplysningstjänst (Rut) i uppgift att ytterligare utreda chemtrails. Första gången var i september 2012. Lindholm fick då, vänligt men bestämt, svaret att några chemtrails inte existerar. Skam den som ger sig. I april 2013 inkom Lindholm med en ny fråga: ”Är det möjligt att ett stort antal okända transportflygplan regelbundet trafikerar svenskt luftrum utan att luftfartsverket har kännedom om det?”.
Rut bemödade sig inte att svara på denna fråga…


Dela med dig