Snabbt och hårt i nummer 66

Dela med dig

Tekedja kopierar S-symbolen

 Piratkopierarna i Kina har slagit till igen. Denna gång är det te-kedjan 8090, som finns på 2 000 platser i landet, som rakt upp och ned kopierat Socialdemokraternas symbol. 8090 specialiserar sig på olika sorters te, men säljer även kaffe, juice, tårtor och annat – prydligt dekorerat med den stiliserade S-rosen.

De kunde väl åtminstone ha stulit den gamla fina S-rosen och inte Sahlins fula moderna…

En ukrainsk chokladpresident?

 Lördag den 29 mars meddelade den 48-årige oligarken Petro Porosjenko att han ställer upp i det ukrainska presidentvalet. Porosjenko byggde sin förmögenhet inom chokladbranschen, vilket gav honom smeknamnet ”Chokladkungen”. Han var med och startade Regionernas Parti, som den avsatte president Janukovitj tillhörde, men skiftade snabbt sin lojalitet till Janukovitjs rival Jusjenko. Då boxaren Klytjko inte tänker ställa upp i presidentvalet ser det ut som att Porosjenkos huvudmotståndare blir Julia Tymosjenko.

Den opålitlige Chokladoligarken möter alltså prinsessan Leias onda kleptokrat-tvilling…

Fackpamp med ”kvinnolön”

► Kent Kullander (KK), regionsamordnare för fackföreningen Vision i Linköping, ”vill inte provocera” men ska ”vara något drastisk” för att uppmärksamma löneskillnaden mellan män och kvinnor (samt försöka locka till sig läsare till fackets blogg). Kents ”något drastiska” påhitt är att han, under en (1) månads tid, ska leva på ”kvinnolön”, dvs 14% lägre lön än vad han har i vanliga fall.

Det innebär att den gode Kent bara kommer att leva på 27 500 kr den månaden, till skillnad från sin vanliga lön på 32 000 kr. Vad händer då med mellanskillnaden på 4 500 kr? Jo, de pengarna ska han lägga i ett kuvert och plocka fram igen när månaden är slut. Drastiskt, Kent…

Sänkt åldersgräns på Systemet

► Den moderate riksdagsmannen Edward Riedl har föreslagit att man ska få köpa sprit på Systembolaget redan som 18-åring. Riedl tycker att det är ”ologiskt” att en 18-åring får gifta sig eller bli statsminister – men inte handla på Systemet. Det är inte bara Riedl som vill att 18-åringar lättare ska få tag i sprit. Flera andra moderata riksdagsledamöter har lagt liknande förslag. Sedan tidigare har det dessutom varit populärt inom Moderata Ungdomsförbundet att arrangera spritfester för minderåriga.
Riedls förslag kommer samtidigt som riksdagens Socialutskott istället vill ta fram en nationell handlingsplan för minskat alkoholbruk bland ungdomar.

Att använda sprit för att fiska röster verkar vara något av en röd tråd för Moderaterna – från ungdomsförbundet till riksdagen…


Dela med dig