Snabbt och hårt i nummer 64

Dela med dig

Amnesty vill legalisera sexköp

► Välgörenhetsorganisationen Amnesty tappar medlemmar i rasande fart. Skälet är att organisationens internationella sekretariat i London har föreslagit att Amnesty ska arbeta för att avkriminalisera sexköp. I Sverige är sexköp förbjudet medan prostitution är lagligt. En avkriminalisering av sexköpen skulle gynna sexköparna – på bekostnad av de prostituerade. Något som spelar hallickar och människohandlare rakt i händerna. Amnestys överbetalda styrelse i Sverige har, likt fega kräk, valt att inte ta ställning i frågan.
Amnesty lever upp till sitt namn. Synd bara att ”amnestin” ska gälla sexköpare…

Prinsessan och ekobrotten

► Den 8 februari vittnade prinsessan Cristina av Spanien inför en domstol under flera timmar. Prinsessan står misstänkt för ekonomiska brott kopplade till två allmännyttiga stiftelser som leddes av hennes make. Stiftelsernas intäkter verkar ha spenderats på parets palats i Barcelona. Prinsessans svar på de allra flesta frågorna var ”jag vet inte”, ”jag minns inte” och ”jag litade på min make”.
Dysfunktionella familjer verkar vara på modet bland kungligheter…

Star Wars på riktigt

► I Star Wars-filmen Rymdimperiet slår tillbaka blir Luke Skywalker av med sin ena hand. I dess ställe får han inopererad en mekanisk protes som ser ut som, och känns, som en riktig hand. Det visar sig senare att även Darth Vader har en liknande handprotes. Riktigt så långt har inte utvecklingen kommit i verkligheten. 36-årige dansken Dennis Aabo Sørensen är dock den första personen i världen som nu fått pröva ut en handprotes – med känsel! Än så länge är protesen för otymplig för att användas utanför laboratoriet. Forskarna hoppas dock på att snart få fram en mindre, bärbar, protes som på köpet kommer ha ännu bättre känsel.

Så var vi ett steg närmare en verklig Darth Vader…

Putin – en mjukis?

► Det nyligen inledda vinter-OS i Sotji är historiens dyraste någonsin, med en prislapp på 320 miljarder kronor. Med detta skrytprojektens skrytprojekt ska president Vladimir Putin visa upp ”sitt” Ryssland för omvärlden. Putins bägare är dock inte utan smolk. Utländska journalister som rapporterar från OS har fått bo på hotell som ännu inte varit färdigbyggda. Ett hotell saknade golv i receptionen. Däremot kunde hotellgästerna glädjas åt att det fanns en bild på Putin i varje hotellrum.
Putin har gjort sig känd för att inte vara den som lägger fingrarna emellan, vare sig det gäller hur oppositionella eller homosexuella behandlas. På OS-invigningen spelade dock den lesbiska gruppen t.A.T.u och flera talare talade om tolerans och mångfald.
Håller hårde Putin på att bli en mjukis, månntro…


Dela med dig