Snabbt och hårt i nummer 60

Dela med dig

E-Type har blivit krögare

 Den före detta musikartisten Martin ”E-Type” Eriksson har blivit krögare. Den historieintresserade eurodiscoplågan äger vikingarestaurangen Aifur, som kritiserats av Hotell- och restaurangfacket för att sakna kollektivavtal.  – När man tar klivet från skådespelare, dansare eller musiker till arbetsgivare så ska man…föregå med gott exempel, säger Jenny Bengtsson, ordförande för Hotell- och Restaurang i Stockholm/Gotland, till Metro.

Facket uppmanade också till bojkott av Aifur. På detta svarade E-Type:
– Jag blir lite irriterad när en liten primadonna ska berätta: gå inte på de här krogarna. Hon har ingen aning om vad hon snackar om.
E-Type verkar inte bara ha hämtat maten utan även sin kvinnosyn och sin syn på fackliga rättigheter från vikingatiden…

Vikingamat ingen succé

► Inte bara facket reagerar mot E-Types vikingakrog Aifur. Den internationellt kände restaurangkritikern AA Gill gjorde misstaget att besöka krogen.
– Maten var usel, ogenomtänkt, smaksatt och kryddad av ett vårdslöst troll, skriver Gill. Musiken var lika gräslig och det var gott om flåshurtigt brölande som fick mig att vilja klösa av mig ansiktet av ren genans. Tack gode Gud så är detta den enda restaurangen med vikingatema i Stockholm. Men det är fortfarande en för mycket.
– Man borde bjuda in saxarna att komma och plundra och härja där, avslutar Gill.
Även skådespelarna Joel Kinnaman (Snabba Cash) och Andreas Wilson (Ondskan) har restauranger utan kollektivavtal. Kanske skulle saxar-hären ”svänga förbi” där med…

Barns ovilja mot grönsaker – evolutionens fel?

► Många föräldrar kämpar med att få sina barn att äta grönsaker. Nu tror sig några amerikanska forskare ha funnit svaret: det är evolutionens fel. Efter att ha studerat dussintals med småbarn kunde forskarna konstatera att barnen var mycket mer intresserade av att greppa tag i döda ting som piprensare och skedar än grönsaker. Forskarnas teori är att det beror på en försvarsmekanism som utvecklats under människans evolution, eftersom många växter kan vara giftiga. Barnen var även försiktiga med plastgrönsaker.
Där fick ni er en tankeställare, alla vegetarianer…

SD anmäls för e-postövervakning

► Sverigedemokraterna har anmälts till Datainspektionen för att ha läst förtroendevaldas e-post. Anmälan har gjorts av Martin Leman, tidigare SD-ledamot i Svenljunga kommunfullmäktige. Enligt tidningen Expo hade uppgifter från Lemans e-postkonto använts som grund för hans uteslutning ur partiet.
”Amatörer” muttras det hos NSA…


Dela med dig