Winhill/Losehill spelade med Umeå symfoniorkester

Dela med dig

Winhill/Losehill är ett umeband som spelade med Umeå symfoniorkester i augusti. Och detta blev unikt i sitt slag.

Bandet består av sex medlemmar: Jonas Svennem Lundberg, Henrik Nybom, Petrus Sjövik, Daniel Nyström, Carl Åkelund och Kalle Lundin. En del av dem bor i Stockholm men två bor i Umeå. Namnet är taget från två berg belägna vid den engelska byn Hope Village där sångaren medverkade i ett folkmusikläger i unga år. Bandets kritikerrosade debutalbum kom 2012.

Jag förstår varför debutalbumet fått högsta betyg. Jag satt alldeles hänförd i de två timmar som bandet spelade och tiden bara rann iväg. Deras känslofulla, lågmälda musik gjorde sig enorm tillsammans med Umeå Symfoniorkester.

Sångaren Jonas Svennem Lundberg pratade fint mellan låtarna och sjöng helt otroligt. Men jag saknade en presentation av de övriga bandmedlemmarna. Lundberg presenterade sig själv och delar av symfoniorkestern, men ingen av de övriga bandmedlemmarna. Jag skulle gärna ha hört en presentation av bland annat min sons barndomskompis som spelar i bandet. Men på det stora hela var det en riktigt bra konsert.


Dela med dig