Röster om kongressen

Dela med dig

Stefan Lindberg, Uppsala/Åmål
– Jag tyckte det var en bra kongress. För mig som inte bor i Umeå var det extra kul att få träffa alla kamraterna!
– Svårt att säga vad som var bäst, men jag måste ändå säga punkten om Workers’ International Network.

Anton Hultdin, Umeå
– Kongressen var kul. Jag tycker det var en bra blandning mellan internationella perspektiv och teori, å ena sidan, och vårt lokala arbete, å den andra.
– Jag tycker att diskussionen om dubbelmakten var viktig. Vi har lyckats konkretisera saker som har med övergången mellan kapitalism och socialism att göra på ett sätt som jag aldrig sett någon göra tidigare.

Marika Atlegrim, Umeå
– Det var roligt, inspirerande och mycket intressant. Dessutom var maten fantastisk!
– Rogers anförande om WIN lämnade ett bestående intryck, tycker jag. Jag tycker att det knöt ihop saker på ett bra sätt. Det gav också en känsla av att vi inte är ”ensamma i världen”, vilket också smittar av sig till känslan på jobbet.

Ingrid Eriksson, Kalix
– Bra och intressant kongress. Hela kongressen andades en optimism inför framtiden. Det var också jättetrevligt att komma ner och träffa folk.
– Rogers anförande om WIN tyckte jag var bäst. Det var en intressant diskussion som klargjorde en rad saker.

Johan Roslin, Umeå
– Väldigt bra! Det var roligt att vi var så många och att vi hade flera internationella gäster, både från London och Danmark.
– Det internationella punkten om WIN var roligast tycker jag. Det gav både hopp och inspiration. Men viktigast var nog punkten om dubbelmakt. Det dokument vi antog är unikt.

Göran Sandberg, Myrbäck
– Det var intressant, särskilt med det internationella inslaget. Det vidgade perspektiven från det arbete vi gör till vardags lokalt.
– Vad som var bäst? Oj det var svårt! Men det är klart, Roger Silvermans anförande på söndagen gav verkligen mersmak.

Internationella lyckönskningar

Inför kongressen fick Arbetarpartiet flera lyckönskningar från olika delar av världen. Vi delar med oss av några av dessa här.

FRÅN STORBRITANNIEN:
Solidaritet från Liverpool också. Bästa lyckönskningar till era förhandlingar. Jag ser fram emot era bidrag till diskussionerna som verkligen behövs om vi ska vinna denna fruktansvärda kamp mot kapitalismen.
Felicity Dowling

Bästa lyckönskningar med hopp om en lyckad kongress i Umeå i helgen. Vi välkomnar er medverkan i utvecklingen av Workers International Network och hoppas kunna lära av era erfarenheter.
Ed Bober

FRÅN FRANKRIKE:
Bästa önskningar till Umeås kongress! Franska supportrar till WIN (Workers’ International Network), organiserade kring tidningen Le Militant är väldigt glada för anslutningen av svenska kamrater i vår gemensamma strid för utvecklingen av det 21:a århundrandets internationella arbetarrörelse, genom WIN’s aktiviteter.
Olivier Delbeke

FRÅN IRLAND OCH NORDIRLAND:
Vi önskar er all framgång på er kongress. En eloge åt att ni har lyckats hålla fast vid idéerna om demokratisk och revolutionär socialism genom åren. Ni kommer att vara ytterst välkomna till det påbörjade uppbygget av WIN om ni bekräftar ert beslut att ansluta er till oss. Med solidaritet från WIN’s kamrater på Irland och Nordirland, och vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma till vårt möte i London i juni.
Jimmy Kelly & Harry Hutchinson

FRÅN OAKLAND, USA:
Kamratliga hälsningar till Arbetarpartiets kongress i Sverige. I denna tid av global ekonomisk kris, politiska omvälvningar och hotande miljökatastrofer är våra uppgifter som socialister mer akuta än någonsin tidigare. Samtidigt har möjligheterna för en enad, världsomspännande arbetarklass aldrig varit större. Framåt mot socialismen!
John Reimann

FRÅN CHICAGO, USA:
Hälsningar till kamraterna i Umeå. Det är inspirerande att se att ni blir en del av WIN. Detta kommer att stärka oss alla.
Sean


Dela med dig