Lyssna på gatuartister i Umeå i sommar

Dela med dig

Om man under sommarveckorna 32 och 33 går genom Umeå centrum, närmare bestämt på Renmarks- eller Rådhustorget, kan man höra sommarjobbande gatuartisterna sjunga och spela.

Umeå kommun och Medborgarskolan har i några år haft ett sammarbete där ungdomar får möjlighet att sommarjobba som gatuartister. De får under tre veckor ta ut, arrangera och framföra låtar de väljer själv, i centrum och på utvalda äldreboenden. De spelar allt från Finska folkvisor och dansband till 90-talsdängor och radiopop.
– Det är roligt att få respons på sin musik, träffa nytt folk och göra det man älskar, säger Oskar Vikström som arbetade den andra av de tre arbetsperioderna.

Många som redan utbildar sig inom musiken väljer detta jobb på grund av musikintresset. I denna grupp går hälften av alla på musikprogrammet på Midgårdsskolan. Engagemanget är stort och folk är drivande när de får göra något de gillar och njuter av att syssla med. Ett väldigt givande jobb för musikengagerade ungdomar som man verkligen kan njuta av.

Kort fakta om jobbet:
Lön: 44,35 kr timmen upp till 90 timmar + dricks.
Arbetstider: 09:00 – 16:00 vardagar i tre veckor
Upplägg: En veckas konstant repetition och två veckor av framförande i Umeå centrum och på närliggande utvalda äldreboenden.


Dela med dig