Filmrecension: Rio

Dela med dig

Rio är en färgsprakande film som handlar om Blu, en utrotningshotad papegoja som tidigt i sitt liv blev bortrövad från sitt bo och skickad ända till snöiga Minnesota i USA. Där blir han upphittad av sin blivande bästa vän Linda. Dom lever ett stillsamt och bekvämt liv ända tills Linda får reda på att det finns en till fågel av samma sort som Blu, i Rio de Janeiro. På deras resa blir Blu snabbt kidnappad och måste hitta mod att lära sig flyga, ta sig an kidnapparna och på något sätt hitta tillbaka till sin älskade Linda.

Filmen, som är gjord av Carlos Saldanha, är en av de bästa animerade filmer jag sett på länge. Den är fylld med färg, underbara karaktärer och härliga skämt samtidigt som den är tillräckligt simpel för barn att förstå.

Rio är ett praktexemplar på en bra barnfilm som även kan avnjutas av de vuxna med barnasinnet kvar. En rekommendation är att se denna film på en mulen mörk dag, för vem skulle inte vilja smita bort till Rio de Janeiro med sina karnevaler, färgsprakande fåglar och sin underbara miljö i 96 minuter?


Dela med dig