Än är det inte för sent att stoppa flytten

Dela med dig

Tidigare erfarenheter visar att kommunledningen kan besegras. När planerna på att bygga ett underjordiskt garage lanserades i Umeå lanserades i mitten på 00-talet, stöddes idén av S, V, M, KD, C och FP. Alltså en kraftig majoritet i kommunfullmäktige.

Förslaget var absurt. Ett fem kvarter långt garage, med 330 p-platser, skulle byggas under Rådhusesplanaden – till en kostnad av 150 miljoner kronor. Konsekvenserna för stadsbilden under de år som bygget skulle pågå var förstås stora.

Efter en ursinnig kampanj från Arbetarpartiets sida med bl a symboliska folkomröstningar, torgmöten och tiotusentals informationsblad lyckades vi sätta press på övriga partier. Först backade V och sedan de borgerliga partierna ett efter ett. Till slut föll det vansinniga projektet samman.

Till och med Lennart Holmlund fick ge upp! En seger för alla Umebor. Och ett bevis på att kamp lönar sig.


Dela med dig